Ο Μαρίνος Τσιμίνης ξεκίνησε να ασχολείται με τα ηλεκτρολόγικά από ηλικία μόλις 12 ετών. Αποφοίτησε από το τμήμα ηλεκτρολόγων εγκαταστάσεων του ΤΕΣ Αγίας Παρασκευής και αφού αποκόμισε την απαραίτητη εμπειρία δίπλα σε καταξιωμένους ηλεκτρολόγους ξεκίνησε τη δική του επιχείρηση το 2004. 

Με ένα πλούσιο πλέον πελατολόγιο απασχολεί μία ομάδα ανθρώπων (ηλεκτρολόγων και βοηθών), οι οποίοι είναι απόλυτα έμπειροι και σε θέση να φέρουν εις πέρας πάσης φύσεως εργασία. 

Με το διακριτικό τίτλο ΗλεκτροΛύσεις Τσιμίνη, η εταιρεία αναλαμβάνει από το σχεδιασμό μέχρι την περάτωση κάθε είδους ηλεκτρολογικής εγκατάστασης από ένα σπίτι έως ένα εργοστάσιο.

Με την πάροδο των χρόνων καθώς και με την παράλληλη συμμετοχή σε πολλά σεμινάρια του κλάδου ο Μαρίνος Τσιμίνης απέκτησε την τεχνογνωσία και εν καιρώ την εμπειρία και σε επιπλέον εξειδικευμένα συστήματα. Έτσι, μπορεί πλέον να προσφέρει υπηρεσίες όπως η εγκατάσταση και ο προγραμματισμός συναγερμών, η δημιουργία έξυπνων σπιτιών, τα κλειστά κυκλώματα και πάσης φύσεως υπηρεσία που αφορά στην αναβάθμιση ενός οικιακού ή επαγγελματικού χώρου.